Menu
Home » Toetredingen » Waarom toetreden?

Waarom toetreden?

Zeven goede redenen!

1. Reputatie

Door toe te treden geeft u het signaal aan uw klanten, uw leveranciers en andere belangrijke stakeholders dat u zich engageert tot faire relaties door de ganse voedingsketen.

2. Vrijwilligheid

Vrijwillige acties zijn dikwijls goedkoper en geven vlugger resultaat dan wettelijke instrumenten. Als toetreder kan u zich op vrijwillige basis engageren tot faire handelsrelaties met andere actoren van de voedingsketen.

3. Snelheid

U hoeft geen jaren te wachten op wetgeving om problemen met onbillijke handelspraktijken op te lossen als u reeds een vlugge en praktische oplossing kan vinden door de Gedragscode te ondertekenen.

4. Op maat gemaakt

De Gedragscode werd ontwikkeld door en voor de ondernemingen van de voedselketen. U kan dus genieten van een system dat aangepast is aan uw noden en specificiteit.

5. EU kader

Dezelfde regels zijn van toepassing in de ganse voedingsketen en in de ganse EU.

6.Transparantie

U zal genieten van een transparante procedure die u toegang verschaft tot een welbepaalde set van mogelijkheden voor de geschillenregeling.

7. Ondersteuning

Door toe te treden hebt u een website ter beschikking die u alle instrumenten verschaft om de gedragscode gemakkelijk toe te passen.

Het grootste voordeel: De geschillenregeling

De Gedragscode is een doeltreffende, kost-efficiënte en transparante oplossing voor vermoedelijk unfaire handelspraktijken. Ontdek hier de geschillenregeling.